Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu spune, la RFI, ca priveste "cu ingrijorare" scandalul de plagiat in care este implicat ministrul demisionar al invatamantului, Ioan Mang. Vicepresedintele PSD spera ca imaginea partidului si a Guvernului nu va fi afectata si asteapta de la colegul ei clarificari.

Ecaterina Andronescu declara ca scandalul Mang nu face bine sistemului de educatie. "Fara indoiala ca o privesc cu ingrijorare (demisia lui Ioan Mang-n.r.). Am privit cu ingrijorare toata aceasta dezbatere, care intr-adevar, asa cum spunea domnul Mang, nu i-a facut nici domniei sale bine si in nici un caz sistemului de educatie si chiar extinzand mai tare, tarii, daca a trecut granitele, asa cum spunea domnul Mang", afirma fostul ministru social-democrat al Educatiei.

Intrebata daca in opinia sa este afectata imaginea Guvernului sau cea a PSD in urma scandalului de plagiat in care este implicat Ioan Mang, Andronescu a raspuns: "Eu nu cred ca este afectata imaginea sau sper sa nu fie afectata, pentru ca ieri (marti), in conferinta de presa in care si-a anuntat demisia, domnul Mang a explicat faptul ca acum are libertatea sa incerce sa explice ceea ce s-a intamplat acolo si sa clarifice aceasta situatie si parea destul de sigur pe aceste clarificari, dupa opinia mea".

Cat de grava este problema plagiatului in mediul academic? Ecaterina Andronescu e de parere ca "atunci cand esti dascal, nu trebuie sa permiti frauda elevilor sau studentilor tai si atunci evident ca iti construiesti in cariera proceduri pe care sa le poti folosi in asa fel incat de pe bancile scolii elevii si studentii sa se fereasca de frauda, de copiere".

Continuarea pe www.rfi.ro.