Ioan Mang a declarat marti, dupa ce si-a inaintat demisia premierului Victor Ponta, ca a facut acest pas pentru a nu afecta imaginea Ministerului Educatiei. Ministrul demisonar a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu si-a anuntat mai devreme intentia de a parasi postul pentru ca a interpretat acuzatiile drept "un atac politic" ce urma sa inceteze "dupa ce sunt sesizate Comisiile care se ocupa de acest lucru".

Declaratii Ioan Mang:

  • Fundatia EDUCER a solicitat Comisiei de etica din minister analiza acestor lucrari.
  • Nu e cazul, pentru un lucru de care nu sunt vinovat si se va dovedi in final, sa afectam imaginea Ministerului.
  • Nu mi-am dat demisia mai devreme pentru ca am crezut ca este un atac politic si se va opri dupa ce sunt sesizate Comisiile care se ocupa de acest lucru.
  • Contractul de service pentru intretinerea si supravegherea bazelor de date pentru examenele nationale, inclusiv de Bacalaureat, nu este semnat.
  • Acest lucru inseamna ca, asa cum s-a intamplat in ultimii doi ani, se va face prin incredintare directa.
  • Un aspect pe care l-am descoperit in cateva zile se refera la fonduri blocate in Ministerul Educatiei si redistribuite la Fondul de rezerva, pentru a ajunge la clientela PDL.

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat marti ca Ioan Mang a solicitat incetarea activitatii ca ministru al Educatiei "avand in vedere situatia in care a fost pus". Un nou ministru va fi nominalizat in 45 de zile. In perioada urmatoare. Liviu Pop va asigura interimatul la conducerea Ministerului Educatiei, a informat premierul.