Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu se implica in campania electorala si va participa, miercuri, la evenimentul de lansare a candidatilor PDL din judetul Salaj. Potrivit surselor Hotnews.ro, Ungureanu isi va sustine colegii de Cabinet, fostii ministri ai PDL si va fi prezent la evenimentele de campanie ale acestora. Sursele citate sustin ca viitoarele participari ale lui Ungureanu la evenimentele de campanie au ca scop validarea acestuia ca om politic.

Ungureanu la lansarea candidatilor PDLFoto: AGERPRES

Presedintele PDL Salaj si fost ministru al Economiei, Lucian Bode, a anuntat ca Mihai Razvan Ungurenau va participa la lansarea candidatilor PDL din Salaj. Bode a precizat ca actiunea va fi prima dintr-o serie ampla de participari ale fostului premier la lansarea in tara a candidatilor democrat liberali.

"Este prima intalnire de acest gen din seria celor 15-20 de intalniri pe care Mihai Razvan Ungureanu si le-a proiectat in cele 28 de zile de campanie electorala. Este prima intalnire la care participa - vor urma si altele, din cate stiu eu la Brasov, la Baia Mare, la Bacau, la Timisoara, in toata tara - intalniri la care Mihai Razvan Ungureanu, pe langa sprijin pentru candidatii nostri,doreste sa ia pulsul de aici, de la baza, de la radacina, de la oamenii care gandesc, simt si actioneaza in spiritul Dreptei romanesti si nu numai", a explicat Lucian Bode, citat de agentia Agerpres.

Surse democrat liberale au explicat pentru Hotnews.ro ca participarea lui Mihai Razvan Ungureanu la evenimentele PDL de campanie nu este organizata de la centru, de catre conducerea centrala, ci tine strict de organizarea locala. "Este un plus pentru PDL participarea lui Mihai Razvan Ungureanu la evenimentele PDL si meritul apartine exclusiv liderilor de organizatii care l-au invitat", au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, participarea activa a fostului premier in campania electorala este un prim test pe care trebuie sa-l dea inainte de-a pune bazele propriului proiect politic. Ungureanu beneficiaza de sprijinul democrat liberalilor pe care i-a avut in subordine in Guvern, fostii ministrii PDL (Lucian Bode, Stelian Fuia, Gabriel Berca, Alexandru Nazare, Claudia Boghicevici, Razvan Mustea) si este sustinut puternic de intelectualii partidului, Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu.

Potrivit surselor citate, Mihai Razvan Ungureanu va evita sa-si asocieze numele sau sa mearga in campania electorala alaturi de liderii PDL controversati sau cei care au dosare penale.

Aceleasi surse sustin ca actuala conducere a PDL este rezervata in ceea ce priveste sustinerea neconditionata a lui Ungureanu si cooptarea acestuia in partid. Liderii PDL pledeaza pentru un proiect politic de centru dreapta care sa includa mai multe formatiuni politice si ong-uri, fapt care ar limita o eventuala preluare a sefiei PDL de catre Mihai Razvan Ungureanu, sustin sursele citate.

In interiorul partidului s-au discutat mai multe variante de preluare si valorificare a lui Ungureanu insa varianta ca acesta sa se inscrie in partid si sa primeasca o functie de conducere nu este una viabila. In primul rand Ungureanu nu si-a exprimat niciodata intentiile clare de a veni in partid iar in al doilea rand actuala conducere in frunte cu Elena Udrea, Ioan Oltean, Anca Boagiu si Vasile Blaga nu este dispusa sa faca un pas in spate ca fostul premier sa preia de facto partidul", au explicat sursele Hotnews.ro.

Mihai Razvan Ungureanu a participat la inceputul lunii mai la lansarea candidatilor PDL pentru locale.

"Am venit sa va multumesc pentru ca intelegeti, de la cel mai neinsemnat alegator pana la cel mai insemnat membru, ca asa nu se mai poate, asa nu se mai poate face politica in aceasta tara (...) Dvs aceasta trebuie sa faceti, un alt fel de a face politica, nu o politica a compromisului (...) Va multumesc pentru aceasta investitie, parteneriatul nostru ramane in continuare valabil. Stati cu fruntea sus si fiti ungurenii mei", le-a spus Ungureanu pedelistilor.

La eveniment a existat o asteptare din partea democrat liberalilor ca Ungureanu sa anunte inscrierea sa in PDL insa acest lucru nu s-a intamplat. Totusi, dupa lansarea candidatilor, Ungureanu s-a intalnit cu parlamentarii si intreaga conducere a PDL la un restaurant din Capitala.

Surse democrat-liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Mihai Razvan Ungureanu la intalnirea de la Mc' Monis a fost invitat de o parte din pedelisti, atat parlamentari, cat si de cei care candideaza, sa se implice in campania electorala.