PDL va initia o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Ioan Mang, a anuntat luni liderul democrat-liberal Emil Boc. Potrivit acestuia, motiunea va fi depusa saptamana viitoare.

Vineri, PDL i-a cerut premierului Victor Ponta sa decida pana luni inlocuirea lui Ioan Mang de la conducerea Ministerului Educatiei. Fostul ministru al Educatiei Catalin Baba declara in cadrul unei conferinte de presa ca "tactica de a solicita Academiei Romane sa se pronunte asupra plagiatului nu face decat sa prelungeasca o stare de fapt care este intolerabila".

Tot saptamana trecuta, PDL a cerut demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, "pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina", dupa cum declara miercuri presedintele PDL, Emil Boc. "Demisia este necesara si evidenta. Este inadmisibil sa ai in fruntea Ministerului Educatiei un om care din nefericire a fost promovat pe baza de plagiat", a mai spus Boc.

In replica, Ioan Mang a comentat acuzatia de plagiat lansata de PDL spunand despre aceasta ca este "o actiune politica", al carei scop ar fi, in opinia lui, crearea de haos in sistemul de invatamant.