Liderul PDL Vasile Blaga sustine intentia UDMR de a ataca in contencios-administrativ ordonanta prin care au fost retrase sume alocate primariilor si consiliilor judetene din fondul de rezerva al Guvernului: "Liderii UDMR au dreptate. In ultimii patru ani in judetul Bihor, pentru ca nu avem majoritate in consiliu, primarii nostri nu au primit un leu sume de echilibrare. Este pacat ca acum cand au primit bani putini pentru a cofinanta proiecte europene, pentru a-si plati datoriile sau pentru a plati salariile functionarilor, sa dea inapoi ce nu au cheltuit. De aceea eu i-am sfatuit pe primarii nostri sa dea in judecata Guvernul si sunt convins ca isi vor primi banii inapoi", a declarat duminica Vasile Blaga pentru Agerpres.

Pe de alta parte, ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, considera ca 'este dreptul fiecaruia sa decida' in ceea ce priveste sumele returnate la Fondul de rezerva al Guvernului.

"Din punctul meu de vedere, Guvernul administreaza tara si ia decizii. Este dreptul fiecaruia de a le contesta", a declarat pentru Agerpres ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, care a participat la ceremonia de investitura a noului prefect al judetului Tulcea.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat sambata ca Uniunea va ataca in contencios-administrativ ordonanta de urgenta a Guvernului Ponta prin care au fost retrase sumele alocate primariilor si consiliilor judetene din Fondul de rezerva al Guvernului, sustinand ca alocarile facute de Cabinetul Ungureanu nu au fost pe criterii politice, ci pe baza necesitatilor.