Deputatul PDL Sulfina Barbu sustine ca FMI nu va fi de acord cu masurile anuntate de premierul Victor Ponta, printre care aplicarea unei cote diferentiate de impozitare sau reducerea CAS: "Din ceea ce stiu eu, din discutiile si negocierile pe care le-am avut cu FMI, nu ar fi de acord fara certitudinea ca exista venituri din alta parte. In momentul in care reduci o contributie, trebuie sa introduci o alta taxa sau sa cresti o alta contributie. Altfel nu este fezabil, pentru ca reducerea veniturilor inseamna implicit si reducerea cheltuielilor. Asta trebuie sa explice Guvernul Ponta, dar inca nu sunt capabili sa explice nici de ce nu fac reintregirea salariilor cu 16%, asa cum se discutase initial cu FMI", potrivit Agerpres.

Sulfina Barbu considera ca ar fi posibila o reducere a CAS numai daca se vine cu masuri pentru sustinerea mediului de afaceri si cu o crestere a numarului locurilor de munca.

Deputatul PDL a adaugat ca: "Din punctul nostru de vedere, ceea ce face Guvernul Ponta nu este decat sa amane. A spus ca a doua zi dupa ce vine la guvernare va reduce TVA la alimente, va reduce CAS cu cinci puncte procentuale, va da banii inapoi bugetarilor. Observam ca au constatat acum ca este criza si nu numai in Romania, ci si in Europa. Astazi nu sunt fezabile aceste masuri, pentru ca orice reducere de venituri presupune o reducere de cheltuieli, iar daca discutam despre impozitarea progresiva, categoric PDL nu este de acord cu modificarea cotei unice de impozitare care a adus Romaniei si mai multi bani la buget, dar care si-a dovedit succesul incepand din 2005."

Sulfina Barbu a mai adaugat ca USL ar trebui sa inteleaga, atunci cand vorbeste despre restituirea banilor retinuti pensionarilor pentru CAS, ca fondul de pensii nu are excedent, ci un deficit de 3,6 miliarde de euro pe an: "Si astazi, si in anii trecuti, bugetul de pensii are un deficit, adica are mai putini bani decat platile pe care le efectueaza. Acest deficit este de de 3,6 miliarde de euro pe an. (...) Nu exista undeva o rezerva, bugetul de pensii nu are un excedent. Daca nu au inteles cei de la USL nici acest lucru pana astazi este foarte grav, ca vin cu aceste balbaieli privind restituirea banilor in trei, sase luni."