Decizia noului Guvern Ponta de a retrage fondurile alocate autoritatilor locale de catre fostul Guvern Ungureanu este "scandaloasa", fiind "un gest clar politic, de intimidare a primarilor PDL aflati in prag de alegeri", iar formatiunea democrat-liberala "trebuie sa atace in justitie acest abuz", scrie deputatul PDL Raluca Turcan, intr-o postare pe blogul personal, intitulata "Victor Ponta - primele zile la guvernare, primele razbunari politice".

"Decizie scandaloasa luata in primele zile ale mandatului de catre premierul Ponta: fondurile alocate de fostul guvern comunitatilor locale au fost retrase! Eu am inteles ca venirea domnului Ponta la guvern reprezinta victoria dreptatii si corectitudinii, dar vad ca dl. Ponta are o idee cu totul deformata despre corectitudine. In loc sa poarte razboi cu comunitatile locale, ma astept ca Victor Ponta sa se razboiasca cu criza, cu deficitele bugetare, cu decalajele de dezvoltare care ne despart de UE. Se pare insa ca astfel de batalii sunt prea grele pentru noul premier, care a decis ca e mai simplu sa atace primarii PDL pentru niste alocari perfect legale de fonduri bugetare. Sunt bani de care comunitatile locale au nevoie, care merg pe plati de salarii ale personalului primariilor, pe plata datoriilor acestor primarii", a scris Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, "Victor Ponta a facut un gest clar politic, de intimidare a primarilor PDL aflati in prag de alegeri".

"Iar PDL trebuie sa atace in justitie acest abuz si sa-i demonstreze lui V. Ponta un lucru simplu: domnule procuror, ati incalcat legea!", a conchis deputatul.

Guvernul a adoptat, marti, o ordonanta de urgenta care prevede recuperarea din conturile autoritatilor locale a sumelor ce au fost alocate, din fondul de rezerva, de fostul Guvern Ungureanu, a anuntat premierul Victor Ponta, la finalul primei sedinte a noului Cabinet. "S-a luat o decizie ca sumele necheltuite din ce s-a alocat catre primarii sa fie blocate, iar ce a ramas necheltuit se returneaza la guvern pentru a fi distribuit catre prioritati", a precizat si ministrul de Finante, Florin Georgescu.