Premierul Victor Ponta le-a cerut, miercuri, la Targu Jiu, colegilor sai din USL Gorj sa sustina persoane competente in functiile publice de conducere si sa fie atenti la modul de folosire a banului public, adaugand ca cine a gresit politic trece in opozitie, iar cine a incalcat legea merge la inchisoare, informeaza Mediafax.

Prezent la lansarea candidatilor USL la alegerile din Gorj, premierul a adaugat ca ii intelege foarte bine pe colegii care ii cer indepartarea cat mai rapida din functiile de conducere a reprezentantilor PDL. "Stiu cel mai bine ca exista dorinta, la un moment dat legitima, de a plati toate relele care ni s-au facut, dar eu vreau sa fiu altfel, vreau sa spunem asa: cine a gresit politic trece in opozitie, cine a incalcat legea raspunde in fata legii si merge la inchisoare!", a mentionat Ponta.

Victor Ponta a precizat ca nici el, nici colegii sai nu pot decide cine trece in opozitie sau a incalcat legea, dar ca lucrurile respective pot fi influentate de comportamentul fiecarui reprezentant al USL.

"Asta nu decidem noi, dar asta putem sa promovam din prima zi prin modul in care ne comportam noi, prin modul prin care numim noi oameni in functii politice, prin modul in care sprijinim oamenii competenti in fiecare structura a statului, prin modul in care dumneavoastra, primarii, consilierii judeteni, presedintele Consiliului Judetean, intelegeti sa folositi banul public, intelegeti sa folositi resursele pe care le aveti si pe care le veti avea in continuare", a declarat Victor Ponta.

"Trebuie sa guvernam in urmatoarele luni pentru a demonstra ca ceea ce nu au facut cei aflati la guvernare n-au facut pentru ca erau incompetenti, pentru ca erau corupti, pentru ca erau aroganti. Asta inseamna ca dumneavoastra trebuie sa dovediti contrariul: ca avem oameni competenti, ca avem oameni corecti si ca avem oameni care nu uita de unde au plecat si nu uita cine le-a fost alaturi", a mentionat Ponta.