Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, ca PSD a dorit sa fie retrimisa la Comisie cererea de incepere a urmaririi penale a lui Laszlo Borbely pentru studierea dosarului si ca deputatii acestui partid sunt "majoritari" si decid, relateaza Mediafax.

"S-a retrimis la comisie (solicitarea in cazul lui Laszlo Borbely, n.r.), cu motivatia ca cei de la PSD vor sa studieze dosarul. Foarte bine, sa-l studieze. Nu stiu ce opinie o sa aiba. Noi am spus de la inceput ca nu ne opunem sub nicio forma justitiei, dar fiindca sunt majoritari (cei de la PSD n.r.), sigur ca decid sa vada ce se intampla in comisie", a afirmat Toader.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, la randul sau, ca retrimiterea la Comisie a cererii in cazul lui Laszlo Borbely a fost propunerea celor de la putere si acestia trebuie intrebati pe aceasta tema.

"A fost propunerea celor de la putere inteleg, drept pentru care va rog sa-i intrebati pe dumnealor", le-a spus Anastase jurnalistilor.

Plenul Camerei Deputatilor a decis, la propunerea Lui Mate Andras (UDMR), retrimiterea la Comisia juridica a raportului privind cazul lui Laszlo Borbely referitor la inceperea urmaririi penale.