Senatorul PSD Catalin Voicu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, a declarat pentru HotNews.ro ca noul sef de la Justitie, Titus Corlatean, va fi un bun ministru pentru ca este foarte bine pregatit. "Nu poti construi un ministru bun decat pe un fundament", a declarat Catalin Voicu.

Prezent la audierile din Comisia Juridica, Catalin Voicu, trimis de DNA in judecata pentru trafic de influenta, a aplaudat cand Titus Corlatean a primit votul deputatilor juristi. La final, Catalin Voicu a vorbit la superlativ despre noul ministru al Justitiei. Vezi mai jos declaratiile senatorului PSD:

  • "Este extrem de serios si bine pregatit. Are o educatie mai mult decat bine pusa la punct, occidentala, europeana, o pregatire foarte buna, tot ce inseamna norme europene, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, drept international, umanitar si toate celelalte care deriva de aici. Va fi un ministru bun pentru ca este un om extrem de serios. Nu poti construi un ministru bun decat pe un fundament ."

Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).

Potrivit procurorilor DNA, "in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat."