​Deputatul PSD Carmen Moldovan a declarat pentru Hotnews.ro ca discursul virulent al presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, a tintit exclusiv electoratul maghiar si ca intre Putere si Opozitie sunt firesti dezbaterile. Carmen Moldovan considera ca UDMR "s-a orientat, de-a lungul timpului, doar la minoritatea maghiara si nu la Romania in ansamblul ei". Kelemen Hunor a criticat dur de la tribuna Parlamentului programul de guvernare al cabinetului Ponta acuzand ca Guvernul "se intoarce in cea mai neagra epoca a secolului trecut, cea a negarii existentei minoritatii maghiare".

Deputatul PSD Carmen Moldovan a declarat pentru HotNews.ro ca programul de guvernare a USL are obiective clare si puternice, iar Guvernul Ponta are in componenta "oameni care doresc sa realizeze cate ceva in beneficiul romanilor".

In ceea ce priveste criticile aduse de catre presedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul PSD a precizat ca asta este rolul Opozitiei atat vreme cat nu se ajunge la polemica. In opinia lui Moldovan, UDMR s-a raportat intotdeauna la minoritatea maghiara.

"Daca stam si ne uitam retrospectiv intodeauna UDMR a fost orientat exclusiv, din pacate pentru ei, catre minoritatea maghiara si s-au raportat de fiecare data la minoritatea maghiara decat la Romania in ansamblul ei. Este o modalitate de a-si tine unit electoratul in conditiile in care stim ca pe scena politica au deja concurenti. Orice proiect care este in interesul cetatenilor romani, aici incluzand si etnia maghiara, cred ca ar trebui sa fi sprijinit si de UDMR".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a criticat luni, in Parlament programul de guvernare al USL acuzand Guvernul Ponta ca "se intoarce in cea mai neagra epoca a secolului trecut, cea a negarii existentei minoritatii maghiare".

"In fiecare program de guvernare votat in forul legislativ a existat o preocupare fireasca fata de minoritatile nationale. Aveti in fata primul program de guvernare din ultimii 22 de ani care nu contine nici un capitol cu privire la minoritati nationale. Nu exista nici macar o fraza, o propozitie. Pentru noi, maghiarii din Romania, mesajul este clar: voi, minoritatile nationale, nu contati, nu existati. Guvernul, in aceasta materie, se intoarce in cea mai neagra epoca a secolului trecut, cea a negarii existentei noastre", a acuzat liderul UDMR.

Presa a scris ca intre Kelemen Hunor si Carmen Moldovan exista o relatie.