​Democrat-liberalii asteapta implicarea lui Mihai Razvan Ungureanu in campania electorala pentru alegerile din 10 iunie. Surse democrat-liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Mihai Razvan Ungureanu a fost invitat atat de parlamentari, cat si de cei care vor candida sa se implice in campania electorala alaturi de liderii PDL. Dupa lansarea candidatilor PDL la locale, Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit duminica cu parlamentarii si intreaga conducere a PDL la un restaurant din Capitala.

Sursele citate sustin ca Ungureanu le-a multumit democrat-liberalilor pentru sustinerea pe care i-au acordat-o pe perioada mandatului de premier si le-a transmis acestora disponibilitatea de a-i sustine in campania electorala.

"A fost invitat de catre colegii care candideaza si de catre o parte dintre liderii partidului sa participe la activitatile electorale ale partidului. Domnul Ungureanu s-a arata dispus sa se implice alaturi de partid in campanie. Exista o asteptare in ceea ce-l priveste pe Mihai Razvan Ungureanu", au declarat sursele citate.

Prima iesire politica a lui Ungureanu in calitate de sustinator al PDL ar putea fi la Iasi, in orasul sau natal. Potrivit surselor citate, fostul premier isi va sustine fostii colegi de cabinet si va merge in campania electorala in judetele conduse de acestia: la Salaj (Lucian Bode, fostul ministru al Economiei), in Prahova (Razvan Mustea, fostul ministru al Comunicatiilor ), la Calarasi (Stelian Fuia, fostul ministru al Agriculturii).

Totodata, pedelistii cred ca Ungureanu va evita sa-si asocieze numele sau sa mearga in campania electorala alaturi de liderii PDL cu dosare penale.

"Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa confirme calitatile sale de lider. Partidul nu va accepta sa fie condus de un om numit, si nu ales, care nu a confirmat prin munca. Trebuie sa se implice si sa dovedeasca ca merita sa fie inclus in structura de conducere a partidului, iar scrutinul din iunie este ocazia perfecta", au explicat sursele democrat-liberale.

Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit duminica, dupa lansarea candidatilor, cu liderii si parlamentarii PDL la restaurantul MC Moni's, locul preferat al democrat-liberalilor pentru a discuta departe de ochii presei.

Intalnirea a avut loc dupa ce Mihai Razvan Ungureanu a sustinut un discurs scurt si axat in principal pe latura emotionala, in fata celor circa 7.000 de oameni prezenti la Sala Polivalenta pentru lansarea candidatilor PDL la alegerile locale.

"Am venit sa va multumesc pentru ca intelegeti, de la cel mai neinsemnat alegator pana la cel mai insemnat membru, ca asa nu se mai poate, asa nu se mai poate face politica in aceasta tara (...) Dvs aceasta trebuie sa faceti, un alt fel de a face politica, nu o politica a compromisului (...) Va multumesc pentru aceasta investitie, parteneriatul nostru ramane in continuare valabil. Stati cu fruntea sus si fiti ungurenii mei", a spus Ungureanu celor 7.000 de pedelisti.