Senatorul UDMR Gyorgy Frunda ameninta guvernul Ponta cu o motiune la Consiliul Europei, daca noul executiv va adopta o alta hotarare in privinta Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures. Gyorgy Frunda spune ca, din punct de vedere politic, acest lucru ar avea consecinte grave.

"Lipsirea de un drept castigat are consecinte politice, juridice. Comunitatea pedagogica maghiara, de la UFM, are dreptul de a ataca aceasta hotarare, in instantele romanesti si, daca pierde, sa se adreseze instantelor europene", a declarat Frunda citat de Radio Romania Actualitati.

Gyorgy Frunda a mai declarat joi la Targu-Mures ca ar fi gresit ca UDMR sa participe acum la guvernare si ca ar trebui sa astepte rezultatele alegerilor parlamentare. El sustine ca pozitia UDMR, fata de cabinetul Ponta, depinde de programul de guvernare.

Prima decizie a guvernului USL va fi anularea hotararii privind UMF Tg Mures, le-ar fi spus premierul desemnat Victor Ponta liderilor PSD, reuniti in Comitetul Executiv de miercuri, declarasera pentru HotNews.ro surse politice.