Fostul premier si presedinte al Senatului Nicolae Vacaroiu a declarat intr-un interviu acordat Q Magazine ca il apreciaza pe Florin Georgescu, fostul colaborator din cabinetul sau, si viceprim-ministru si ministru de Finante in guvernului condus de Victor Ponta, ca i-a fost "un fel de mentor" si l-a "instruit bine de-a lungul tineretii sale". Nicolae Vacaroiu a adaugat ca datorita pregatirii profesionale, Florin Georgescu este un negociator foarte bun. In cadrul interviului, Nicolae Vacaroiu a estimat ca Guvernul va merge, in relatiile cu FMI, pe ideea de a respecta acordul guvernamental dar de a renegocia o serie de conditii.

Intrebat daca va reusi Guvernul Ponta si ministrul Florin Georgescu sa modifice ceva in relatiile cu FMI, Nicolae Vacaroiu a declarat:

"I-am fost un fel de mentor lui Florin Georgescu si cred ca l-am instruit bine de-a lungul tineretii lui. El este, datorita pregatirii profesionale deosebite, un tip foarte dur in negocieri. Asa cum am fost si eu toata viata. Cu mine, cei de la Fond nu puteau impune nimic. Totul trebuia demonstrat. El nu poate anula tot ce a incheiat Boc, dar sunt anumite puncte pe care le are pe agenda si le va aborda cu seriozitate cu FMI. Nu sunt argumente care sa demonstreze ca se asigura o crestere a eficientei prin diferite masuri care se promoveaza. Cred ca asta o va face. FMI se leaga de un singur fapt: ca are deja un acord guvernamental incheiat, care trebuie respectat. Guvernul va merge pe ideea de a respecta acest acord guvernamental, dar sa renegocieze o serie de conditii. Cu rabdare si intelepciune, cu lucruri demonstrate ca logica decizionala sunt convins ca va reusi."

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, a fost propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru functiile de viceprim-ministru si de ministru de Finante. Prin functia de viceprim-ministru, Florin Georgescu va avea si autoritatea de a coordona celelalte ministere in discutiile cu FMI, CE si BM.