Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si-a inceput, joi dimineata, vizita oficial in Romania, fiind primit la Palatul Cotroceni de catre presedintele Traian Basescu. Primirea a avut loc pe Platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni. Au fost intonate imnurile de stat, iar cei doi presedinti au trecut in revista Garda de onoare. Ulterior au fost prezentate cele doua delegatii. Basescu si Timofti au programate convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale. Cei doi sefi de stat vor face declaratii de presa la finalul intalnirii, anunta Mediafax.

"Ma bucura alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Republicii Moldova si, mai mult, ati tinut sa subliniati aceasta reusita politica a dumneavoastra si a Parlamentului R. Moldova facand prima vizita bilaterala la Bucuresti, dupa ce ati vizitat Bruxelles-ul. Va multumesc mult pentru onoarea pe care mi-ati facut-o de a vizita prima data Bucurestiul, in relatie bilaterala" a spus Traian Basescu, in debutul convorbirilor de la Palatul Cotroceni cu omologul moldovean, potrivit Agerpres.

"In cadrul convorbirilor cu presedintele Romaniei vor fi abordate teme aflate pe agenda bilaterala, perspectiva europeana a Republicii Moldova, precum si subiecte de actualitate de pe agenda internationala", informa, miercuri, Presedintia.

Presedintele Republicii Moldova se va intalni de asemenea cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, precum si cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Din delegatia Republicii Moldova mai fac parte ministrul Justitiei Oleg Efrim, ministrul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor Marcel Raducan, adjunctul ministrului de Externe Andrei Popov si adjunctul ministrului Economiei Octavian Calmac.

Prima vizita in strainatate a lui Nicolae Timofti a fost la Bruxelles.

Nicolae Timofti a fost ales presedinte al Republicii Moldova la 16 martie 2012, de catre Parlamentul de la Chisinau.