Senatorul UDMR Verestoy Attila s-a intors la lucrarile plenului, dupa mai multe luni de inactivitate cauzate de un accident rutier, si a fost numit in functia de chestor al Senatului, potrivit votului dat, miercuri, de plenul acestei Camere, relateaza Mediafax.

Decizia a fost luata prin vot electronic secret, fiind intrunite 52 de voturi "pentru", 15 voturi "impotriva" si doua abtineri.

Anterior, liderul senatorilor Uniunii, Fekete Andras Levente, si-a anuntat demisia din functia de chestor si a propus, in numele grupului UDMR, ca acest post sa fie preluat de senatorul Verestoy Attila.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a revenit in Parlament, dupa ce a absentat mai multe luni, ca urmare a unui accident rutier in care a fost implicat in luna noiembrie.

Verestoy Attila despre UMF Targu Mures: Este un act de intelepciune din partea Puterii daca respecta legea

Senatorul UDMR Verestoy Attila considera ca ar fi un act de intelepciune din partea viitorului Guvern "daca va respecta legea" in cazul infiintarii unei linii de predare in limba maghiara la UMF Targu Mures.

"Eu l-am auzit pe primul ministru desemnat. A spus ca are o prioritate zero si prioritatea zero e, asa a spus, respectarea legilor. Deocamdata exista o lege conform careia s-a adoptat aceasta Hotarare de Guvern. Eu cred ca daca fac un rationament logic si se tin de promisiuni atunci vor respecta legea si, conform prioritatii zero declarata de domnul Ponta, nu vor reveni asupra HG. Eu cred ca este un act de intelepciune politica din partea unei puteri daca respecta acesta lege si respecta HG, care nu face altceva decat sa puna in aplicare legea tardiv, asta este adevarat, iar asta este vina coalitiei care a fost", a declarat Attila.

In opinia sa, ar fi un "gest de normalitate" din partea Guvernului condus de Victor Ponta daca ar pune in aplicare "o prevedere normala", aceea a infiintarii liniei separate de predare in limba maghiara.

Intrebat daca UDMR va avea consultari cu social-democratii, Verestoy Attila a spus ca formatiunea din care face parte are consultari "si cu cei de la PSD". "Noi avem consultari si cred ca vom avea in continuare si cu cei din PSD", a spus senatorul UDMR.