Presedintele Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca va demisiona din acest post ca urmare a nominalizarii sotiei sale, Corina Dumitrescu, pentru portofoliul Educatiei.

Dumitrescu a aratat ca nu doreste sa fie pus in situatia de a conduce Comisia de invatamant in conditiile in care aceasta o va audia, luni, pe sotia sa, nominalizata pentru a ocupa fotoliul de ministru al Educatiei.

"Am decis sa demisionez de la conducerea comisiei, motivul tine de nominalizarea sotiei mele. Mai sunt si oameni care fac astfel de gesturi", a explicat Dumitrescu.

Corina Dumitrescu (48 de ani) a fost propusa de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei. Rector al Universitatii particulare "Dimitrie Cantemir", Corina Dumitrescu este din iunie 2011 membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societatii civile.

In 2008, Corina Dumitrescu a fost una dintre propunerile PSD pentru functia de ministru al Justitiei, propunere respinsa de democrat liberali pe motiv ca nu indeplinea criteriul independentei, fiind sotia unui parlamentar PSD.

Citeste si:Cine este Corina Dumitrescu - propunerea guvernului Ponta pentru functia de ministru al Educatiei