Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a facut o propunere oficiala Grupului minoritatilor nationale de a sprijini Guvernul USL, el precizand ca a primit "un acord de principiu" in acest sens de la deputatii acestui grup, transmite Mediafax.

"Daca acest acord de principiu, asa cum cred, va fi confirmat, luni dimineata, inainte de inceperea audierii ministrilor propusi, ma voi afla aici, la sediul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, pentru a semna acest protocol de sustinere a Guvernului", a precizat Victor Ponta.

Acesta a spus ca are toata increderea ca lucrurile se vor finaliza prin semnarea protocolului "in baza unei increderi si a unui spirit de colaborare" castigate in timp. "Daca vom semna, si cred ca vom semna, un protocol si cu grupul minoritatilor si cu grupul UNPR, aceasta va asigura Guvernului o majoritate de peste 40 de parlamentari, ceea ce inseamna o majoritate stabila, ceea ce e un lucru important", a subliniat liderul USL.

Pe de alta parte, intrebat daca in cadrul discutiilor cu reprezentantii minoritatilor nationale s-a discutat despre votul uninominal pur, presedintele PSD a raspuns: "Da. Sigur ca da. Sistemul de vot este unul dintre punctele importante pe care le-am convenit cu cei de la minoritati".

El a adaugat ca a fost de multe ori in incaperea grupului minoritatilor nationale in calitate de membru al opozitiei. "Am discutat de fiecare data, am agreat lucruri importante cu grupul minoritatilor, inclusiv atunci cand i-am rugat sa participe la votul motiunii de cenzura si imediat dupa votul motiunii de cenzura pentru a le multumi ca au participat", a aratat acesta.

Premierul desemnat Victor Ponta a participat la intalnirea cu membrii grupului minoritatilor nationale insotit de liderul deputatilor PSD Mircea Dusa si de deputatul liberal Mihai Voicu.