Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri ca o prioritate absoluta a Cabinetului Ponta este anularea hotararii de guvern prin care se infiinteaza o linie in limba maghiara la UMF Targu Mures, scrie Agerpres.

"Cred ca in prima sedinta de guvern una dintre masurile care vor fi adoptate va fi anularea acelei hotarari privitoare la UMF Targu Mures, este o prioritate absoluta, pentru ca noi nu suntem nici caraghiosi, nici nu glumim. Noi am socotit ca este o chestiune pentru care merita sa plece un guvern, una din cele trei pentru care am facut motiunea de cenzura", a declarat Antonescu, la finalul sedintei conducerii PNL.

El a adaugat ca dupa ce va fi abrogata aceasta hotarare de guvern se poate discuta despre subiect cu reprezentantii maghiari din mediul academic, si nu cu UDMR, care, din motive electorale, a spus ca nu o intereseaza autonomia universitara si i-a 'pus mana in gat lui Ungureanu' pentru a aproba hotararea de guvern.

Liderul liberal a sustinut ca in acest moment nu este interesat sa colaboreze cu UDMR in plan parlamentar.

"Nu este visul vietii mele de politician sa am colaborare cu UDMR in plan parlamentar. Apreciez colaborarea cu oricine, am colaborat in mai multe randuri cu UDMR, si la putere si in opozitie, port respect, pretuire calitatii profesionale, politice a multor membri din UDMR, dar noi nu luam decizii in functie de sprijinul sau colaborarea cu UDMR, UNPR, PSD sau PNL. Putem sa nu colaboram acum cu UDMR sau putem sa colaboram, de exemplu, la cautarea unor formule prin care sa avem alegeri mai devreme decat in noiembrie, suntem interesati si noi si ei", a mai spus Antonescu.