Conducerile Partidului Social Democrat, Partidului National Liberal si Partidului Conservator vor avea, miercuri dimineata, sedinte separate la Palatul Parlamentului.

Conform Biroului de presa al PSD, Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat se va reuni, miercuri, de la ora 10:00, la Camera Deputatilor, sala "Ovidiu Sincai", nivel 1M, dupa care este programata sedinta Comitetului Executiv National al PSD, de la ora 11:00, la Senat, sala "Constantin Stere".

La randul sau, Departamentul de comunicare al PNL a anuntat ca Biroul Politic Central al Partidului National Liberal se va reuni miercuri, la ora 10:30, la sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor. Sedinta BPC al PNL va fi urmata, la ora 11:00, de reuniunea Consiliului National Executiv al formatiunii, scrie Agerpres.

Biroul Politic al Partidului Conservator va avea, de la ora 11:00, o sedinta, la Palatul Parlamentului, sala "Avram Iancu", la finalul reuniunii (ora 12:30) liderul conservator avand anuntate declaratii de presa.

Premierul desemnat Victor Ponta, presedinte al PSD, a anuntat marti seara ca isi doreste ca noul Guvern sa aiba o majoritate stabila in Parlament. El a precizat ca, dupa ultimele inscrieri in randurile USL, exista 229 de parlamentari, iar majoritatea necesara pentru investirea Guvernului este de 231 de parlamentari.

In cursul zilei de miercuri, premierul desemnat va avea, la ora 13:00, la Parlament, o intalnire cu reprezentantii grupului minoritatilor nationale, Victor Ponta precizand ca intentioneaza sa le propuna celor 17 parlamentari un acord de colaborare cu Guvernul.

De asemenea, la ora 14:00, premierul desemnat Victor Ponta va avea o intalnire cu grupul parlamentar al UNPR.

"Cu PDL nu vom avea intalniri, cu UDMR urmeaza sa stabilim", a afirmat marti seara Victor Ponta.

In opinia acestuia, se contureaza o majoritate suficienta, Victor Ponta afirmand ca isi doreste ca noul guvern sa aiba o stabilitate in Parlament, in conditiile in care guvernele Boc si Ungureanu au "fost de multe ori handicapate de lipsa unui suport" parlamentar.

"Imi doresc o majoritate clara, asumata si confortabila", a adaugat Ponta.