Lucian Isar a fost propus, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru delegat pentru mediul de afaceri, in cadrul Ministerului Economiei, informeaza Agerpres.

Isar a ocupat, incepand cu 2006, functiile de vicepresedinte si Head of Trading Unit la Citibank, iar apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Piete Globale al Bancpost, precum si de membru al Comitetului Executiv al aceleasi banci, iar, mai apoi, vicepresedinte pana in noiembrie 2008.

Dupa o licenta in Finante si Banci la Academia de Stiinte Economice, obtinuta in 1999, a urmat intre 1999 si 2004 cursuri in Politica Monetara la Scoala Doctorala de Finante si Banci ASE. Intre 1997 si 2002 a obtinut o diploma in Matematica aplicata, in cadrul Universitatii Bucuresti, iar intre 2004 si 2007 a facut un master de Matematica Finantelor, organizat de St. Catherine College al Universitatii Oxford.

Din 2004 a urmat un program de doctorat in Managementul Riscului la ASE, iar din 2007 pana in 2009 a participat la un program de MBA al The University of Chicago Graduate School of Business.

In anul 2010 a urmat cursurile Colegiului National de Aparare de la Bucuresti si Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazu' din Bucuresti.

Are experienta profesionala in piete financiare si managementul riscului.

Lucian Isar are 35 de ani si este lector in finante, economie monetara si managementul riscului la Academia de Studii Economice Bucuresti.