Mariana Campeanu a fost propusa, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta sa preia functia de ministru al Muncii, dupa un prim mandat in 2008, de doua luni, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru, in prag de alegeri parlamentare, scrie Mediafax. Intre 2007-2008, a detinut functia de presedinte - secretar de stat - al Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale. Mariana Campeanu este economista de profesie si ocupa, la ora actuala in partid functia de vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL.

Mariana CampeanuFoto: Camera Deputatilor

Mariana Campeanu este economista de profesie si ocupa, la ora actuala in partid functia de vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL. Campeanu a mai ocupat portofoliul Muncii in Guvernul Tariceanu (25.09.2008 - 22.12.2008), anterior conducand si Casa Nationala de Pensii.

Potrivit CV-ului sau, Mariana Campeanu este membru PNL din 1997. A din partea PNL la ultimele alegeri parlamentare, din noiembrie 2008, pentru un mandat de deputat in sectorul 2 al Capitalei, dar nu a reusit sa ajunga in Parlament.

Mariana Campeanu este, la ora actuala, deputat dupa ce a fost aleasa, in decembrie 2010, in Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, la alegerile partiale desfasurate pentru postul ramas vacant in urma decesului deputatului PDL Ioan Timis.

S-a nascut la 1 mai 1948, in satul Boloci, din judetul Teleorman, este casatorita si are doi copii. Mariana Campeanu este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specializarea Calcul economic si cibernetica economica.

Dupa absolvirea facultatii, Campeanu a lucrat ca economist statistician la Directia Judeteana de Statistica Ilfov, iar apoi ca economist la Directia Centrala de Statistica Bucuresti, la 1 iunie 1984 ajungand sef de serviciu la Comisia Nationala pentru Statistica.

documente

Declaratie de avere

(1 Mai 2012) PDF, 1MB

In perioada 1998-2001, aceasta a ajuns director general in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Ilfov, iar in perioada 2001-2007 a fost directorul Casei Judetene de Pensii Ilfov.

In 2007 este numita presedinte, cu grad de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii, iar pe 26 septembrie 2008 ajunge ministru al Muncii, la finalul mandatului Guvernulului condus de Calin Popescu Tariceanu, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru.

documente

Declaratie de interese Mariana Campeanu

(1 Mai 2012) PDF, 418KB

Mariana Campeanu are, conform declaratiei de avere completate in iunie 2011 si postata pe site-ul Camerei Deputatilor, trei apartamente in Capitala si o casa de vacanta in judetul Buzau, dar si doua terenuri, unul intravilan si unul agricol, in judetele Buzau si Braila. Salariul de deputat al Marianei Campeanu insumeaza, pe anul fiscal 2010, 48.948 lei, sotul acesteia avand venituri din pensie, in valoare de 17.784 lei.

Deputatul PNL Mariana Campeanu a declarat sambata pentru agentia de presa Mediafax ca, daca va fi propusa ministru al Muncii, va restitui oamenilor procentul din CASS retinut ilegal si va relansa dialogul social.

"Eu cred ca se poate ceva si ma duc acolo, daca voi fi propusa pentru acest post, in primul si in primul rand ca sa restitui oamenilor cei 5,5% opriti abuziv la CASS, si pentru acest lucru cred ca ajung si cateva luni, nu este o perioada foarte mare. As vedea si ce proiecte legislative necesita modificari dar in primul si in primul rand voi relansa dialogul social", a spus Campeanu.