Daniel Constantin (34 de ani) este presedintele PC, post in care a fost promovat de fondatorul partidului, Dan Voiculescu. Constantin, vazut de toata lumea drept omul lui Dan Voiculescu, a fost directorul Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura, in perioada aprilie - octombrie 2009.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

El s-a nascut la 27 iunie 1978, la Pitesti, si este de profesie inginer. A urmat cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (1997 - 2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calitatii si inovatiei.

In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Incepand cu acest an si pana în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru Agricultura, de reforma Politicii Agricole Comune, dar si de negocierile privind cadrul financiar 2007 - 2013.

Dupa 2006, a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 - 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 si 2009, a fost administrator al societatii Roadvision si director general al Provom SRL.

Daniel Constantin a preluat conducerea Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii Ilie Sarbu. El a demisionat de la conducerea APIA in octombrie 2009.

Are o datorie de 295.000 de euro, bani imprumutati de la Dan Voiculescu, scadent in 2016.

Evenimentul Zilei scrie despre interesele pe care grupul de firme Grivco, controlat de Dan Voiculescu - mentorul politic al lui Daniel Constantin – le are in agricultura. EvZ scrie ca ICTID Băneasa are încheiate contracte de închiriere şi de prestări servicii depozitare cu Ministerul Agriculturii, iar Grivco Agro SRL (firma despre al carei unic asociat ziaristii Evz sustin ca este “din anturajul grupului Grivco”) şi-a construit propriile depozite la Perişor. O alta firma din grup ar fi Logicons SA, care ofera consultanta pe proiecte europene in agricultura.