Eduard Raul Hellvig, propus la ministerul Dezvoltarii (38 de ani), fost parlamentar si europarlamentar PC, a trecut in 2008 la PNL si a detinut functia de consilier personal al lui Crin Antonescu. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, in 2008 detinea doua terenuri intravilane, unul de 401 metri patrati in Voluntari (Ilfov) si unul de 665 metri patrati in Santandrei (Bihor). De asemenea, mai detinea o casa de 143 metri patrati in Voluntari si un apartament de 102 metri patrati in Bucuresti.

Eduard HellvigFoto: HotNews.ro

Mai detinea un autoturism VW Golf 4 achizitionat din 2002 si un Audi A4 din 2006.

Potrivit CV-ului sau, este absolvent al specializarii Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (1997), Hellvig a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii (Colegiul National de Aparare, Universitatea Carol I, Bucuresti, 2005-2006 si Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

Hellvig a detinut in perioada 2001-2003 director general al Institutului de Studii Sociale, Bucuresti. A fost deputat PC in mandatul 2004-2008 si europarlamentar pe o perioada de 5 luni. Dupa ce a pierdut nominalizarea pe un post eligibil de europarlamentar, paraseste barca conservatorilor si trece la PNL.

In 2008 candideaza din partea PNL Oradea la alegerile parlamentare dar pierde. Devine consilierul personal al presedintelui PNL, Crin Antonescu. Dupa ce Antonesu pierde alegerile prezidentiale din 2009, Hellvig se retrage la Oradea. Detalii aici

Din 2009, este Doctor in Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti.

In mai 2011, Crin Antonescu l-a numit Eduard Hellvig secretar general al PNL în locul lui Radu Stroe. "Eduard Hellvig este omul de incredere al lui Crin Antonescu, mana lui dreapta, pe care liderii de filiale il respecta", au declarat atunci pentru HotNews surse politice.