Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marti, ca Guvernul Ponta va primi votul de investitura din partea Parlamentului, PDL neavand niciun interes ca Executivul sa nu treaca, ci dimpotriva, doreste sa treaca si sa guverneze. Ioan Oltean a fost intrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primaria si Consiliul Local Bistrita, daca trece Guvernul Ponta: "Da, sigur ca da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes sa nu treaca Guvernul Ponta. Dimpotriva, dorim sa treaca si sa guverneze Romania. O sa vedem care este programul de guvernare, nu ma pot exprima aprioric daca o sa votam, care este garnitura de ministri care vor incerca sa guverneze si, in functie de aceste doua elemente, PDL va decide daca va vota acest Guvern", a afirmat Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Un jurnalist a facut apoi observatia ca presedintele Emil Boc a anuntat ca PDL nu va sustine Guvernul Ponta. "Noi am trecut in opozitie. In fond suntem un partid de opozitie. Partidul de opozitie trebuie sa isi croiasca propriul drum, insa o analiza foarte serioasa a acestor doua elemente nu este lipsita de sens si, sigur, in functie de aceasta, vom decide care va fi pozitia noastra ferma la sedinta de investire a Guvernului Ponta", a raspuns Oltean.

Intrebat daca PDL a provocat caderea Guvernului Ungureanu pentru ca USL sa piarda din procente, Ioan Oltean a spus : "Nu as putea spune ca PDL a dorit sa cada propriul Guvern, dar in tot raul este si un bine. Vom vedea daca USL are forta de a realiza ceea ce, de trei ani, ne imputa noua ca nu am facut".

Totodata, Oltean a fost intrebat si daca parlamentarii PDL vor fi in sala la investitura Guvernului Ponta si a raspuns afirmativ: "Cu certitudine vom fi prezenti in sala si vom vota in functie de elementele pe care le vom avea in vedere intr-o analiza a Biroului Permanent National", a spus Oltean.

Premierul desemnat, Victor Ponta, va anunta, marti seara, dupa ora 21:00, lista Cabinetului cu care se va prezenta in fata Parlamentului. Dupa anunt, Ponta va cere votul partidelor din USL, precum si sustinerea din partea grupurilor parlamentare.