Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, ca va anunta lista Cabinetului marti seara, cei 20 de membri urmand sa fie supusi votului politic al partidelor componente ale USL in cursul zilei de miercuri.

"Maine (marti, n.r.) anunt Guvernul. Mirecuri dimineata avem reuniunea CExN - vor fi reuniuni si la PNL si PC - pentru a fi dezbatuta si, sper, sustinuta aceasta lista a noului Guvern", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca propunerile de membri ai noului Cabinet vor fi supuse votului politic ale organismelor statutare ale partidelor componente ale USL si ca, imediat dupa acest vot, va initia discutii cu grupurile parlamentare, cu exceptia PDL, pentru sustinerea in Parlament.

"Dupa votul politic al USL, merg sa ma vad cu toate celelate grupuri, mai putin cu grupul PDL, care a anuntat ca nu va sustine acest Guvern. Am discutat sa avem aceste intalniri miercuri", a spus Ponta, care a precizat ca Executivul sau va avea 20 de membri.

Conducerile PSD si PNL, in sedinte separate miercuri dimineata la Parlament

Conducerile Partidului Social Democrat si Partidului National Liberal vor avea, miercuri, sedinte separate la Palatul Parlamentului, precizeaza Agerpres.

Conform Biroului de presa al PSD, Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat se va reuni, miercuri, de la ora 10.00, la Camera Deputatilor, sala 'Ovidiu Sincai', dupa care este programata sedinta Comitetului Executiv National al PSD, de la ora 11.00, la Senat, sala 'Constantin Stere'.

La randul sau, Departamentul de comunicare al PNL a anuntat ca Biroul Politic Central al Partidului National Liberal se va reuni miercuri, la ora 10.30, la sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor. Sedinta BPC al PNL va fi urmata, la ora 11.00, de reuniunea Consiliului National Executiv al formatiunii.