Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat duminica, la Deva, ca Uniunea nu va face aliante electorale, dar considera alegerile anticipate o necesitate pentru Romania, potrivit Mediafax. El a aratat ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, care sa duca la formarea unui guvern cu sustinere parlamentara consistenta.

"Pentru Romania este de dorit sa avem cat mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar daca va exista consens politic. (...) Constitutia nu permite dizolvarea Parlamentului foarte usor, dar pot fi organizate alegeri anticipate daca va exista consens in clasa politica. (...) UDMR cu 7% in Parlament nu poate declansa alegeri anticipate, dar va sustine o decizie care sa duca la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate in septembrie. Diferenta intre septembrie si decembrie nu pare a fi mare, insa, alegerile sunt foarte importante in perspectiva mentinerii echilibrului financiar si bugetar al tarii. Fiecare zi este foarte importanta", a subliniat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a vorbit si despre migratia politica, "o problema fundamentala", subliniind ca este nevoie de o solutie pentru stoparea acestui fenomen.