Liderul liberal Crin Antonescu a declarat duminica, pentru Mediafax, ca este inca devreme pentru a face declaratii legate de primele masuri pe care le va lua noul Guvern si ca asteapta sa vada ce va face premierul Victor Ponta: "Nu uitati ca vorbim de un Guvern, ca sa spun asa, provizoriu. Deci, e foarte limpede ca una este sa asumi un minister sau sa pui un om pentru sase luni cu obiective foarte stricte si alta e sa-l pui pe 4 ani cu proiecte care se vad in zare. Nu-i normal sa vorbesc eu despre ce urmeaza sa faca premierul. Lasati-l macar in primele zile sa vorbeasca dansul. 24 de ore mai aveti".

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuala guvernare dupa alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" si acum. Victor Ponta a fost intrebat si daca Guvernul USL va restitui banii pensionarilor.

"Eu am prezentat, in plenul Parlamentului, inainte de a sti rezultatul votului si ca voi fi desemnat de presedintele tarii sa formez un nou Guvern, punctele principale din programul de guvernare al USL, puncte care priveau o eventuala guvernare dupa alegeri, in noiembrie, dar care sunt perfect valabile si acum", a declarat premierul desemnat.

Lista noului Guvern va fi facuta publica pe data de 1 mai, a anuntat, sambata, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta, precizand ca la Agricultura il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a mai declarat, sambata, la Bistrita, ca nu va schimba structura guvernamentala, urmand sa fie 16 ministere si 20 de membri ai Guvernului.