Premierul desemnat Victor Ponta, prezent duminica dimineata la depunerea candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, a declarat ca a discutat deja telefonic cu reprezentantii partidelor parlamentare pentru sustinerea Guvernului pe care urmeaza sa il formeze, si "probabil incepand de marti dimineata" va purta discutii fata in fata cu acestia. "Guvernul va fi format din ministri USL si din tehnocrati sustinuti de USL", a afirmat Ponta, intrebat de jurnalisti daca si UNPR va face parte din noul Executiv. El a adaugat ca intentia sa este ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie semnata de noul Executiv.

"Eu stiu bine ce imi doresc, imi doresc ca acest guvern sa obtina votul de incredere si sa gestioneze cat mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este ca delegatia FMI si BM se afla in Bucuresti in aceste zile si intentia mea si interesul Romaniei este ca aceasta delegatie sa plece din Romania cu noua scrisoare de intentie semnata de un guvern care are asemenea puteri", a precizat el.

Premierul desemnat a mai spus ca "Imi doresc ca acest Guvern sa obtina votul de incredere, daca nu, mergem la anticipate, pentru ca doua Guverne consecutive nu au obtinut votul de incredere, conform Constitutiei" (Guvernul Ungureanu a fost demis prin motiune de cenzura, iar Cabinetul Ponta ar fi al doilea respins, a explicat liderul PSD).

Victor Ponta a aratat si cum va fi alcatuit noul Cabinet: "Primul criteriu este cel al propunerii facute de mine, pentru ca raspunderea principala imi apartine, iar al doilea cel de paritate PSD - Alianta de Centru Dreapta (PNL si PC - n.red.). Dreptul de a face aceste nominalizari imi apartine, iar domnul Antonescu a fost ca intotdeauna un partener. Eu pe 7 mai solicit votul de incredere."