"Domnul Oprea a fost colegul nostru si nu a fost niciodata un secret ca a fost colegul nostru, ca si multi dintre cei de acolo", a declarat, sambata, presedintele PSD, Victor Ponta, premierul desemnat de presedintele Traian Basescu, a declarat, sambata, raspunzand unei intrebari cu privire la anuntul facut de Gabriel Oprea potrivit caruia UNPR intentioneaza sa sprijine noul Guvern, informeaza Mediafax.

"Am precizat ca voi discuta cu toate grupurile parlamentare referitor la sustinerea in Parlament, mai putin cu grupul PDL, deoarece astazi (n.r. sambata) presedintele PDL a anuntat decizia formatiunii. Inca o data spun, o decizie usor de anticipat si rationala", a precizat Victor Ponta.

Gabriel Oprea a declarat, vineri seara, intr-o interventie la B1TV in emisiunea "Sub semnul intrebarii", ca presedintele PSD, Victor Ponta, ii este prieten, si ca este convins ca cei din Uniune vor vota pentru stabilitatea tarii.

Liderul UNPR, Neculai Ontanu, a declarat si el, sambata, ca formatiunea sa va sustine noul guvern si ca nu a negociat ministere cu USL, el precizand, pe de alta parte, ca Uniunea a iesit din fosta coalitie ca lepadandu-se "de Satana" si ca fostul guvern a adus un atentat grav la siguranta oamenilor.

"Este absolut o necesitate ca in urmatoarele zile, cat mai rapid, sa se instaleze noul guvern. Noi vom sprijini in Parlamentul Romaniei noua guvernare tocmai pentru ca sa se asigure o stabilitate pentru Romania. Ati vazut: FMI a zis «pas» pana ce se instaleaza noul guvern. Deci este o prioritate pentru Romania instalarea noului guvern, crearea unei majoritati parlamentare solide si sigur ca noi vom sprijini acest lucru", a afirmat Neculai Ontanu, citat de agentia de presa.