Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sambata, la Brasov, ca USL va prezenta pe data de 1 mai lista cu propunerile pentru portofoliile de ministri, iar pe data de 7 mai se va prezenta in fata Parlamentului pentru a cere votul de investitura al noului Guvern, relateaza Agerpres. Cu exceptia lui Daniel Constantin, despre care a spus ca va face parte din viitorul guvern, Ponta a refuzat sa faca alte nominalizari.

Ponta a mentionat, de asemenea, ca in doua-trei zile, va definitiva programul de guvernare, ale carui repere principale pe urmatoarele sase luni le-a prezentat de altfel vineri, in Parlament.

"O prima preocupare va fi ca impreuna cu ministrul finantelor sa ne intalnim cu delegatia FMI, cea a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, care se afla acum la Bucuresti, care trebuie sa vada continuitate, dar si sa prezentam viziunea noului guvern", a precizat Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca va nominaliza in viitorul guvern oameni care au mai fost ministri sau secretari de stat. "Daca aveam un mandat de patru ani, atunci mergeam cu oameni din generatia mea, dar, pentru ca e un mandat special, de sase luni, nu e timp de invatat", si-a motivat premierul desemnat alegerea.

Victpor Ponta a precizat ca "nu se impart ministere doar pe criteriu politic, criteruiul paritatii se mentine. Oamenii care vor prelua aceste portofolii pana in luna noiembrie, nu exista garantii ca vor fi [n.r. in guvern] si dupa luna noiembrie."