Vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan, primar al municipiului Piatra Neamt, a declarat sambata pentru Agerpres ca un presedinte de partid care are onoare trebuie sa demisioneze dupa un asemenea esec cum este caderea Guvernului. Acesta a adaugat ca, daca Emil Boc va demisiona din functia de presedinte al PDL, tot Biroul Politic National isi va depune mandatul.

"Normal este ca un presedinte de partid, care are onoare, sa isi depuna mandatul. Propunerea mea pentru conducerea interimara a partidului este domnul Vasile Blaga, pentru a conduce campania pentru alegerile locale. Daca Emil Boc demisioneaza, a doua zi se poate convoca un colegiu director pentru a numi o conducere interimara. Domnul Boc trebuie sa salveze situatia in care se afla acum partidul si ar trebui sa demisioneze. Este opinia si a altor lideri de filiale", a declarat Gheorghe Stefan.

Primarul municipiului Piatra Neamt consider ca in aceasta varianta, dupa alegerile locale, trebuie convocat un congres al partidului in urma caruia sa fie alese noile structuri de conducere.

Citeste si: