Presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat vineri ca o parte din membrii grupului minoritatilor nationale a "infipt un cutit in spatele" guvernului, desi au sustinut pana in ultima clipa ca nu vor vota pentru demiterea cabinetului condus de Mihai Razvan Ungureanu.

"Daca grupul minoritatilor nu ar fi votat motiunea de cenzura guvernul ar fi ramas in exercitiu. Mi se pare absolut incorect pentru un partener de guvernare sa nu fie fair play (...) Verbal au declarat ca sustin guvernul iar in practica i-au infipt un cutit in spate", a afirmat liderul PDL.

El a sustinut ca grupul minoritatilor ar fi putut sa anunte coalitia de guvernare ca nu mai sustine guvernul si a citat exemplul Olandei unde, in momentul in care un partener a spus ca nu mai sustine cabinetul, primul ministru si-ar fi dat demisia.

"In democratia damboviteana nu se intampla acest lucru (...) Fara voturile unui partener din coalitie motiunea nu ar fi trecut", a continuat liderul PDL.

Emil Boc a precizat ca isi asuma acest esec, "in masura in care oportunismul si traseismul au castigat in politica".

Presedintele democrat-liberalilor a tinut sa le multumeasca partenerilor de la UDMR care "ce au spus au facut intotdeauna" si celor de la UNPR.

"Am un regret fata de grupul minoritatilor, care ne-a lucrat pe la spate. Daca am fi fost informati din timp am fi stiut ce decizie sa luam. Democratia romaneasca mai are inca multi pasi de facut pana sa castige eleganta democratiilor europene", a adaugat acesta, afirmand inca o data: "Votul este o victorie a traseismului si oportunismului in politica. Un vot al traseismului si a lipsei de caracter in politica. Oportunistii au plecat, partidul s-a curatat si a ramas intarit".

Citeste si: