"Ne pregatim pentru alegeri, nu se pune aceasta problema [n.r. unei colaborari cu USL], nu exista invitatie, nu exista intentie", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, dupa votarea motiunii de cenzura ce a dus la caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu. "Am fost la guvernare aproape 3 ani de zile, probabil ca urmeaza o perioada de opozitie. Important e sa avem alegeri cat mai repede si sa avem un guvern cu majoritate, ales si nu conjunctural", a adaugat liderul UDMR.

Intrebat daca vor sprijini un guvern USL, Kelemen Hunor a precizat ca votul de vineri arata ca Uniunea Social-Liberala are majoritate in Parlament astfel incat nu are nevoie de sprijinul UDMR.

"Am facut ceea ce trebuie pentru poporul roman. Viata merge mai departe", a declarat liderul UDMR adaugand ca tradarile si migratia politica sunt "o boala veche la romani" si ca "daca nu gasim o alternativa acestea ne vor decima".

"Eu nu am dezamagiri, eu mi-am facut treaba, noi ne-am facut treaba. Nu vorbim de dezamagiri", a afirmat presedintele Uniunii Maghiare.