Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi seara, la Romania TV, ca Mircea Geoana va vota motiunea de cenzura, astfel incat in acest moment opozitia are 227 de voturi. Pentru demiterea guvernului, mai este nevoie de patru voturi, considerate de Crin Antonescu drept "probabile".

"Am avut o discutie cu Mircea Geoana, mi-a confirmat ca va vota motiunea alaturi de PSD. S-a intalnit cu mine, a discutat si va vota motiunea", a precizat Victor Ponta.

El a adaugat ca nu a fost vorba de impunerea unor conditii in schimbul acestui vot.

Crin Antonescu a precizat ca obtinerea a inca patru voturi este "probabila" si ca "nu exista niciun dubiu asupra prezentei tuturor parlamentarilor".

In momentul in care Victor Ponta a incercat sa scrie pe tabla cele sase "probleme grave" pe care guvernul Ungureanu nu a reusit sa le rezolva, markerul acestuia nu a functionat.

"Ne dati un marker sau mergem la alta televiziune", a comentat Crin Antonescu. Problema a fost rezolvata de Catalin Striblea, care i-a dat un alt marker lui Victor Ponta.

Atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu au subliniat ca USL este pregatita sa preia guvernarea daca motiunea de cenzura va trece.

"Mergem pentru prima data cu o motiune constructiva, vrem schimbarea acestui guvern, dar nu ramane tara in haos. Lucrurile sunt foarte clare, stai pe margine in continuare si critici, ca spectator, sau intri pe teren", a subliniat el.

Crin Antonescu a precizat ca USL nu va evita raspunderea guvernarii "din calcule electorale" si "are variante pregatite". "Stim ce este de facut", a subliniat el.

"De maine, dupa trecerea motiunii de cenzura, nu se mai accepta niciun transfer. De maine, de la ora 15,00, cand se voteaza, s-au inchis portile la USL", a avertizat Victor Ponta, intrebat cum comenteaza valul de plecari din PDL.