Presedintele PSD, Victor Ponta, ii solicita primului ministru Mihai Razvan Ungureanu sa ceara public liderilor PDL, UNPR si UDMR sa voteze la motiunea de cenzura care va fi dezbatuta vineri in Parlament.

"In caz contrar, in scenariul in care nu veti solicita public sa fiti sprijinit prin vot la dezbaterea motiunii, veti transmite, cel putin partidelor din opozitie, ca nimic nu s-a schimbat in modul in care Guvernul Romaniei intelege sa respecte mecanismele democratice din tara noastra. Ca sunteti, si la acest capitol, continuatorul politicilor lui Emil Boc", afirma Victor Ponta, in ceea ce el numeste "Ultima scrisoare deschisa catre MRU" si care a fost postata joi pe blogul sau.

Liderul PSD afirma ca practica de a nu vota la motiune de cenzura reprezinta "o exceptie fara precedent pentru sistemul nostru democratic, care si-a depasit abaterea punctuala si s-a sedimentat pe parcursul Guvernului condus de predecesorul dumneavoastra, Emil Boc".

"Avand in vedere aceasta proiectie, faptul ca toti parlamentarii puterii vor respecta aceasta directiva de partid, este lesne de inteles ca motiunea de cenzura va avea voturile pentru ale opozitiei, dar niciun vot impotriva. Guvernul dumneavoastra, domnule prim-ministru, nu va beneficia de niciun vot pentru, de niciun vot de incredere din partea coalitiei majoritare. Pe cale de consecinta, se va perpetua aceasta regula profund nesanatoasa, implementata sub guvernul lui Emil Boc si sedimentata, se pare, sub guvernul dumneavoastra", adauga Ponta.

In opinia sa, refuzul parlamentarilor puterii de a participa la votul motiunii de cenzura echivaleaza "cu un vid de legitimitate in dreptul dumneavoastra (al primului ministru, n.r.) si al cabinetului pe care il conduceti".