​Strategia PDL la dezbaterea motiunii de cenzura este ca parlamentarii sa stea in banci si sa nu voteze. Presedintele Senatului, Vasile Blaga a declarat, joi pentru Hotnews.ro, ca in Coalitie s-a luat decizia ca parlamentari Puterii sa nu voteze motiunea si este convins ca Opozitia nu are suficiente voturi in acest, sens. Blaga sustine ca nici reprezentantii minoritatilor nu vor vota in favoarea motiunii iar parlamentarii PDL care vor sustine demersul USL se vor afla in afara partidului.

Vasile BlagaFoto: HotNews / DP

"In Coalitie s-a luat decizia ca parlamentarii PDL si ai Coalitiei vor fi prezenti si nu vor vota. Sigur este dreptul fiecarui parlamentar de a vota, este un drept constitutional dar eu v-am spus care a fost decizia in Coalitie. Parlamentarii PDL care vor vota in favoarea motiunii de cenzura, sigur ca automat sunt in afara partidului", a declarat Blaga.

Presedintele Senatului este convins ca motiunea nu va trece si asta pentru ca "Opozitia nu are 231 de voturi pentru trecerea motiunii".

Intrebat cum comenteaza faptul ca reprezentantii minoritatilor vor rupe intelegerea Coalitiei si isi vor exercita votul la motiunea de cenzura, Blaga a precizat ca este convins ca minoritatile nu vor sustine motiunea de cenzura. "Minoritatile fac parte din Coalitie iar dansii au spus clar ca nu sustin motiunea de cenzura", a precizat Blaga.

Depuatii PDL Catalin Croitoru si senatorul PDL Dorel Borza au declarat public ca vor vota motiunea de cenzura "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!". Textul va fi dezbatut si votat vineri in Parlament.

USL sustine ca are in prezent 225 de voturi si promisiuni din partea parlamentarilor independenti de a vota demersul.