Presedintele Traian Basescu a discutat, joi, cu delegatia FMI, BM si CE, in intrevederea avuta la Palatul Cotroceni, despre "perspectiva cresterii salariilor in sectorul public", informeaza Administratia prezidentiala.

"In cadrul discutiilor, a fost subliniata importanta respectarii de catre Romania a obiectivelor si masurilor stabilite in cadrul Acordului de Asistenta Financiara Internationala Multilaterala. Printre altele, misiunea va evalua: incadrarea in tintele de deficit, progresul reformelor intreprinderilor de stat, calendarul pentru eliminarea preturilor reglementate la gaze naturale, situatia contractelor bilaterale din energie, absorbtia fondurilor europene. De asemenea, s-a discutat perspectiva cresterii salariilor in sectorul public", se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de Presedintie.

Totodata, potrivit sursei citate, seful statului a mai discutat cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene despre "principalele obiective ale acestei misiuni, luandu-se in considerare perspectiva situatiei macroeconomice a Romaniei si stadiul implementarii de reforme structurale menite sa contribuie la cresterea economica si sporirea competitivitatii".

Presedintele Basescu declarase, la inceputul intrevederii cu delegatia FMI, BM si CE, ca pentru Romania este "o adevarata provocare" sa ramana, in acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, el mentionand ca autoritatile de la Bucuresti sunt determinate sa pastreze directia. "Sper ca evolutia noastra economica va ramane ceva mai pozitiva decat a altor state UE, chiar daca avem un an electoral si aceasta este o adevarata provocare, ramanerea pe drumul corect in timpul unui an electoral. Nu este chiar asa usor, dar noi suntem absolut hotarati sa ramanem pe aceasta directie", a spus presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Presedintele Basescu declarase si miercuri, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca l-a informat despre intentia partii romane privind revenirea, de la mijlocul anului, la nivelul salariilor de dinaintea reducerii cu 25%, pentru stimularea consumului.

In cadrul vizitei pentru a cincea evaluare a acordului de tip preventiv semnat in primavara anului trecut, seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, va avea vineri intalniri cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si cu ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.