Liderii PDL s-au intalnit, miercuri, pentru a discuta despre strategia partidului pentru motiunea de cenzura, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Printre cei care au luat parte la intalnire se numara Roberta Anastase, Vasile Blaga, Emil Boc, Ioan Oltean. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a declarat la finalul sedintei ca s-a discutat despre voturile de la motiune. "Am avut o discutie pentru a vedea ca niciunul dintre parlamentarii nostri nu va fi implicat in votarea motiunii (...)

Nu avem o liniste totala, dar avem o liniste normala vizavi de motiune. Va asigur la modul cel mai serios ca motiunea nu va trece", a spus Oltean.

De asemenea, conducerea PDL a numit un presedinte interimar la organizatia de Giurgiu in persoana lui Bogdan Cantaragiu."Astazi a fost o analiza legata de situatia existenta in organizatia judeteana Giurgiu. Asa cum stiti, presedintele organizatiei judetene si-a prezentat demisia si nu a dorit sa mai candideze.

"In aceasta situatie, noi am stabilit un presedinte interimar, in persoana domnului deputat Bogdan Cantaragiu, care a fost mandatat sa se deplaseze sa preia conducerea acestei organizatii, sa alcatuiasca o noua structura de conducere a PDL Giurgiu, sa finalizeze activitatea de depunere a listelor si sa depuna listele de candidati pentru toate structurile alese la nivelul judetului Giurgiu", a declarat Ioan Oltean, citat de agentia Agerpres.

Totodata, premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit miercuri dupa discursul presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy cu presedintele Senatului Vasile Blaga. La finalul intalnirii Blaga a declarat ca are convingerea ca motiunea de cenzura initiata de Opozitie nu va trece.

"Partidul este mobilizat si coalitia este mobilizata. Eu nu cred ca va trece motiunea de cenzura. Am aceasta convingere(...) Domnul Emil Boc stia foarte bine cum sta. A si spus aseara la o emisiune televizata ca motiunea nu va trece", a spus Blaga.

Si premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, intrebat de presa daca are emotii la motiune, a spus ca emotiile sale sunt legate de pensii si salarii, de cum sa puna in aplicare hotararea Curtii Constitutionale.

Motiunea de cenzura "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" va fi dezbatuta si votata vineri, incepand cu ora 9:00.