Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a sustinut, miercuri, un discurs in fata a peste jumatate dintre deputati si senatori reuniti in sedinta comuna. In timp ce Van Rompuy se adresa plenului, vorbind despre ratificarea Pactului Fiscal si despre intrarea in Schengen, multi dintre deputati si senatori au avut indeletniciri diverse. Tableta si mobilul au fost din nou preferate de catre unii parlamentari, in timp ce altii s-au multumit sa citeasca ziarul, sa rezolve cuvinte incrucisate, sa faca poze cu mobilul, sa vorbeasca la telefon, iar un deputat PDL a contemplat indelung doua bilete la finala Europa League ce se va tine in Bucuresti pe 9 mai.

Parlamentar cu bilete la finala Europa LeagueFoto: Hotnews
  • Vezi mai jos un videoreportaj marca HotNews.ro cu imagini de la sedinta Parlamentului

Dupa discursul lui Van Rompuy, liderii opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, au parasit sala de plen inainte ca presedintelui Consiliului European sa-i fie acordata distinctia "Colanul Parlamentului Romaniei".

La finalul sedintei, fostii premieri ai Romaniei Adrian Nastase si Emil Boc au purtat o discutie mai lunga cu actualul premier Mihai Razvan Ungureanu.