Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat marti ca raportul privind cererea de incepere a urmaririi penale fata de deputatul Laszlo Borbely ar putea fi votat saptamana viitoare sau in doua saptamani, informeaza Agerpres.

Roberta Anastase considera ca sedinta Camerei Deputatilor, pe a carei ordine de zi figura cererea de ridicare a imunitatii fostului ministru al Mediului, a fost intrerupta din lipsa de cvorum pentru ca "asa e procedural". "Colegii au iesit, intra, nu e niciun fel de problema. Asa e procedural", a spus Anastase.

Ea a precizat ca, la inceput, au fost in sala 164 de deputati pentru a asigura cvorumul.

"Ieri declarau ca voteaza proiectele de interes national. Azi lipsesc. Notati minciunile spuse de ei (deputatii Opozitiei - n.r.)", a mai spus Anastase.

Sedinta Camerei Deputatilor a fost intrerupta, marti, din lipsa de cvorum, dupa apelul nominal, unde s-a constatat ca in sala sunt prezenti 164 de deputati, adica numarul minim de parlamentari pentru asigurarea cvorumului. Cand s-a votat insa primul proiect de lege de pe ordinea de zi la sedinta mai erau doar 134 de deputati.

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a spus ca se constata ca de la apelul nominal pana la primul vot au mai plecat parlamentari din sala, "inclusiv liderul deputatilor PDL Mircea Toader", si a suspendat sedinta.

Pe ordinea de zi a sedintei figura si ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului, deputatul UDMR Laszlo Borbely.