"Mandatul reprezentantilor USL in Parlament este urmatorul: astazi merg cu totii la Birourile permanente reunite cu solicitarea fireasca si bazata pe termenele constitutionale si regulamentare ca, implinindu-se 5 zile, azi dupa-amiaza sa fie citita si dupa trei zile, adica in cursul zilei de joi, sa dezbatem si sa votam motiunea de cenzura", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna a liderilor USL.

Victor Ponta a precizat ca a luat act de "de ideea celor de la PDL de a trage de timp, de a incerca sa gaseasca alte solutii. Din punctul nostru de vedere, o amanare va duce la mai multe voturi pentru motiune".

Potrivit liderului social-democrat "este important ca joi sa putem pune in dezbatere (n.r. motiunea de cenzura), [...] joi sa stim daca guvernul actual ramane in functiune sau daca prin demiterea guvernului intram intr-o noua faza politica". Victor Ponta a precizat ca, in urma unui vot favorabil Uniunii, "un Guvern sprijinit inclusiv de USL trebuie sa organizeze cat mai rapid si corect alegeri, astfel incat romanii sa poata decide cine sunt cei care primesc un mandat de a conduce intr-un mod democratic in perioada urmatoare".