"Daca motiunea trece, ne dorim un guvern cu mandat limitat pana la alegeri. Daca voi fi nominalizat serios, nu in gluma, nu in bascalie, vom analiza impreuna in USL", a declarat luni co-liderul USL Victor Ponta. Presedintele social-liberal a subliniat ca in conditiile unui vot favorabil pentru Uniune "nu ne dorim sa ramanem in aer cu guvernarea. [...] Dorim sa sustinem un guvern cu mandat limitat pana la alegeri care sa opreasca lucrurile rele care le-am pus in motiune, sa respecte obligatiile Romaniei, sa aplice bugetul. USL va sprijini un asemenea guvern."

Victor Ponta a precizat ca "nu mergem doar pe o formula distructiva, ci pe una constructiva, o formula inevitabil provizorie, pana la alegeri. USL va sprijini un asemenea guvern, deocamdata formula nu depinde doar de noi [...] USL este dispus sa sprijine o formula guvernamentala care sa faca aceste lucruri bune pana la alegeri."

Liderii USL au planuri diferite daca motiunea de cenzura reuseste sa inlature Guvernul Ungureanu. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca in cazul in care motiunea va fi adoptata, USL este pregatita sa-si asume guvernarea si sa il nominalizeze pe Victor Ponta premier.

De partea cealalta, liderii PSD par sa nu fie de acord cu declaratiile lui Antonescu. Ion Iliescu a declarat ca daca motiunea de cenzura va trece, ar trebui instalat un guvern provizoriu care sa organizeze alegeri anticipate altfel situatia "risca sa devina cam aventuroasa".

Victor Ponta a intarit, luni dimineata, la RFI, declaratiile lui Iliescu, evitand sa spuna clar daca isi asuma functia de premier in cazul in care Guvernul Ungureanu pica la motiune. Votul in Parlament ar urma sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani.