​Liderii USL se intalnesc, luni in sedinta, pentru a decide lista finala a candidaturilor pe sectoare. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca PSD ar fi dispus sa renunte la sectorul 6 in favoarea liberalilor pentru a evita candidaturile separate. In cadrul unei sedintei neoficiale, social democratii ar fi decis sa renunte la sustinerea candidatului PC, Stefan Florescu in favoarea liberalilor si asta pentru ca Florescu ar fi criticat conducerea PSD, fapt care ar fi ajuns si la urechile lui Victor Ponta, sustin sursele citate.

Contactat de Hotnews.ro, presedintele PSD, Victor Ponta a refuzat sa spuna daca PSD va ceda sau nu candidatura de la 6 liberalilor. "Va spun doar atat" USL va avea candidati comuni pe Bucuresti, si la sectorul 2 si la 6".

Totodata, presedintele PNL Crin Antonescu si-a reiterat pozitia in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv ca liberalii nu renunta la candidatura pentru sectorul 6 si spera in continuare ca la Bucuresti se va alege varianta candidaturilor comune.

"Maine avem reuniunea care va definitiva acest subiect. Astept foarte linistit ziua de maine, odata pentru ca nimeni nu-l contrazice pe Victor Ponta atunci cand spune categoric e mai bine sa candidam, sa avem candidaturi comune, din ratiuni strict electorale.

Un vot intr-un singur tur este evident ca primarul actual al sectorului 3 sau al sectorului 6 primesc din partea noastra o mare sansa daca avem candidaturi separate. Eu sper ca maine vom avea deja solutia cu candidaturi comune si inca o data o spun: nu este deloc un capat de tara", a declarat Antonescu.

Sursele citate sustin ca social democratii cauta in prezent candidat pentru sectorul 2. Victor Ponta si Crin Antonescu discuta luni in sedinta USL cum isi vor imparti candidaturile la sectoare in Bucuresti. In cazul in care PSD va renunta la sectorul 6 va prelua candidaturile la sectoarele 2, 3 si 5 in timp ce liberalii isi vor nominaliza la sectoarele 1, 4 si 6.

Delegati din conducerea USL, Ecaterina Andronescu si Eugen Nicolaescu s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute pentru noi negocieri pe tema candidaturilor la sectoarele 2 si 6. Potrivit surselor Hotnews.ro, Ecaterina Andronescu le-ar fi sugerat liberalilor ca PSD ar putea renunta intr-un final la sectorul 6 pentru a se evita candidaturile separate.

USL a nominalizat candidati pe patru sectoare din sase. PSD a nominalizat candidati pentru sectorul 3 - Robert Negoita si pentru sectorul 5 - Marian Vanghelie. Potrivit surselor citate PSD are sanse reale sa castige doar la sectorul 5, Robert Negoita fiind cotat cu sanse slabe in fata actualului edil Liviu Negoita. Candidatura la sectorul 6 le-ar oferi social democratilor sanse bune pentru obtinerea a doi primari pentru Bucuresti.

Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca PSD ar fi fost dispus sa cedeze candidatura de la sectorul 6 mizand pe cooptarea lui Neculai Ontanu. Sursele citate sustin ca negocierile cu acesta au esuat, primarul de la sectorul 2 refuzand pentru a doua oara sa se intoarca la PSD. In ciuda acestui fapt social democratii sustin ca Ontanu va candida independent la alegerile din 10 iunie si va reveni in PSD dupa ce va obtine un nou mandat de primar.

De partea cealalta, PNL a nominalizat la sectorul 1 pe Andrei Chiliman si doreste ca a doua candidatura sa fie una eligibila si cu sanse reale. Daca ar renunta la sectorul 6, ar fi nevoit sa se multumeasca cu sectorul 2 unde sunt slabe sanse sa fie infrant Neculai Ontanu. De asemenea, liberalii ii suspecteaza pe pesedisti ca negociaza in secret cu Ontanu si ca dupa alegeri acesta va trece in tabara PSD si astfel partenerii ar obtine mai multe mandate decat ei in Bucuresti.

Intoarcerea lui Cristian Popescu Piedone la conservatori au dat peste cap calculele initiale ale PSD si PNL cand candidaturile s-au impartit paritar 3 cu 3. PC l-a propus pe Piedone la sectorul 4.

Totodata dincolo de miza de a avea doi primari pe Bucuresti, Antonescu prin impunerea lui Raraes Manescu la sectorul 6 ar controla si organizatia PNL Bucuresti. Daca Manescu ar castiga primaria sectorului 6, va fi numit si presedinte la organizatia de Bucuresti iar Chiliman si-ar pierde influenta asupra organizatiei, au explicat surse din interiorul PNL.

Potrivit intelegerii initiale, PSD prelua candidaturile pe sectoarele 3, 5 si 6 iar ACD 1, 2 si 4. Plecarea lui Cristian Piedone a rasturnat calculele USL, liberalii revendicand candidatura pe sectorul 6. Andrei Chiliman a negociat cu PSD fara acordul lui Antonescu si l-a propus pe Cristian Popescu la sectorul 2.

In acest context social democratii faceau deja calculele pe cine sa aleaga la sectorul 6 - Ecaterina Andronescu sau senatorul Gabriel Mutu, iar conservatorii sa pregateau sa nominalizeze la sectorul 4 un alt candidat in locul lui Piedone.

La inceputul lunii martie Cristian Popescu Piedone s-a intors in PC iar Ecaterina Andronescu a anuntat ca nu doreste sa candideze la sectorul 6. In acest context liberalii si conservatorii au emis pretentii la sectorul 6.

Saptamana trecuta PSD si PNL si-au disputat candidatura pentru primaria sectorului 6 cu riscul de a participa separat la alegerile din Capitala. Liberalii au amenintat ca nu cedeaza candidatura lui Rares Manescu pentru primaria sectorului 6 si ca, daca nu ajung la o intelegere cu PSD, merg separat pe Bucuresti.

Tensiunile din interiorul USL au izbucnit miercuri si public, Victor Ponta si Crin Antonescu intepandu-se cu declaratii. Antonescu a spus ca PNL se gandeste la varianta de a candida separat la toate primariile de sector. De partea cealalta liderul PSD, Victor Ponta a sustinut candidaturile comune dar a pledat pentru sustinerea lui Stefan Florescu (PC) care, potrivit acestuia, este mai bine cotat in sondaje decat liberalul Rares Manescu.

Citeste si: Razboi in USL pentru impartirea Bucurestiului. Ponta si Antonescu, dezbinati de o candidatura de sector