Alti doi parlamentari PDL, senatorul Dorin Paran si deputatul Iosif Blaga reprezentand judetul Hunedoara, urmeaza sa-si anunte inscrierea in PNL, au declarat pentru HotNews.ro, surse politice. Sursele citate sustin ca Parau ar fi acceptat deja sa se inscrie in PNL in timp ce Iosif Blaga continua negocierile cu liberalii. Daca cei doi parlamentari se vor inscrie in PNL, Opozitia va contabiliza 221 de parlamentari. Pentru adoptarea motiunii de cenzura USL ar mai avea nevoie de inca 10 voturi, 231 fiind majoritatea cu care Guvernul Ungureanu poate fi dat jos. Contactat de Hotnews.ro, deputatul Iosif Blaga a negat ca ar parasi PDL si s-ar inscrie in PNL. De precizat este ca Blaga este plecat din tara.

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca democrat-liberalii i-ar fi promis lui Iosif Blaga candidatura pentru primaria Orastie pentru a nu parasi partidul.

UPDATE 1: Contactat de Hotnews.ro, deputatul Iosif Blaga a negat ca ar parasi PDL si s-ar inscrie in PNL. De precizat este ca Blaga este plecat din tara.

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu are programata o conferinta de presa, incepand cu ora 16:00, la Deva.

UPDATE 2: Senatorul Dorin Paran a anuntat, vineri, la Deva, ca a trecut de la PDL la PNL, afirmatia fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul organizatiei judetene PNL Hunedoara. "Electoratul din Colegiul Brad mi-a cerut sa fac aceasta schimbare", a declarat Paran, potrivit Agerpres.

Odata cu plecarea lui Dorin Paran, USL va obtine 68 de voturi la Senat si cvorumul necesar pentru adoptarea legilor organice.

Informatia vine dupa ce, in cursul diminetii de vineri, deputatul Marius Cristinel Dugulescu a parasit PDL si s-a alaturat PNL Timis. Dugulescu spune ca a luat aceasta decizie pentru ca a ajuns la concluzia ca "dreapta in Romania poate fi cladita doar in PNL, cu oameni care nu promoveaza afaceri in folosul lor".

Tot vineri, senatorul PDL de Alba, Nicolae Dobra, s-a inscris in UNPR.

Miercuri, senatorul Mihaela Popa a demisionat din PDL si s-a inscris in PNL.

Astfel, puterea mai are 167 de deputati din totalul de 326, potrivit Agerpres.

Din cei 167 de deputati ai Puterii, 115 sunt de la PDL, 20 - UDMR, 17 minoritati, 15 UNPR.

Opozitia are in Camera 150 de deputati - 90 PSD si 60 PNL.

In Camera Deputatilor exista 9 independenti, inclusiv Mihail Boldea, arestat preventiv, care nu poate fi prezent la vot, dar care intra in calculul pentru cvorum.