Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat, joi, ca a discutat cu liderii partidelor coalitiei guvernamentale despre vizita in Romania a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar si despre motiunea de cenzura depusa de Opozitie, informeaza Agerpres. Premierul a precizat ca actiunea Opozitiei reprezinta un motiv de bucurie pentru el deoarece este un indicator al functionarii democratiei si ii ofera ocazia de a se adresa Parlamentului si cetatenilor.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

"Am discutat [...] despre evenimentul din 25 aprilie, cand presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, vine la Bucuresti [...] si urmeaza sa se adreseze Parlamentului Romaniei. Este in interesul tuturor, indiferent de partidul pe care-l reprezinta, de orientarea politica pe care o are, ca sala de plen sa-i cuprinda atat pe parlamentarii Puterii, cat si pe cei ai Opozitiei. Vorbim despre Romania aici. Este prima vizita a lui Herman Van Rompuy la Bucuresti. Domnia sa ne face o onoare pentru ca 25 aprilie este si ziua in care care a fost semnat tratatul nostru de aderare la UE, in urma cu sapte ani. Este si o zi cu incarcatura simbolica", a declarat premierul Ungureanu, dupa intalnirea pe care a avut-o la sediul UDMR cu presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Premierul a precizat ca in cursul zilei de joi a avut intalniri cu conducerea PDL, cu presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Luni, la pranz, premierul va discuta cu reprezentantii minoritatilor nationale.

In ceea ce priveste discutia pe tema motiunii de cenzura, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca aceasta a vizat aspecte tehnice.

"Evident ca idealul este ca aceasta motiune sa nu treaca. Dar eu nu pot sa fac apel la mobilizare. O fac sefii partidelor si sefii de grupuri parlamentare. Eu constat situatia, discut cu partidele din coalitia care ma sustine, care sustine Guvernul. Altminteri, ceea ce am spus si ieri, eu ma bucur ca Opozitia vine cu o motiune de cenzura. Daca nu ma insel, este pentru prima data in istoria noastra postdecembrista cand un Guvern primeste la doar doua luni de la instalare testul deschis al motiunii de cenzura. Este foarte bine ca este asa, este si un semnal al exprimarii democratice, un semn al functionarii democratiei si imi da ocazia sa ma adresez Parlamentului si cetatenilor", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.