Teodor Baconschi a scris joi pe blogul sau, referitor la noua miscare politica anuntata de premierul Mihai Razvan Ungureanu, ca "ma voi implica intr-o asemenea miscare, daca ea va capata corp si chip", dar cu precizarea ca "nu o voi face din afara PDL, ci dinauntrul acestui partid".

"Privit cu spirit critic moderat, PDL a stat si sta de partea buna a baricadei... Insa are destui oameni de calitate pentru a-si asigura un viitor decent in batalia pentru dezvoltarea Romaniei si consolidarea unei democratii functionale. Acesti oameni vor contribui la evolutia corecta a PDL. Si la Miscarea lui MRU, daca MRU intelege, cum declara aseara, ca nu poate nimic de unul singur", mai scrie Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL si creator al Fundatiei Crestin-Democrate.

Citeste postarea integrala a lui Teodor Baconschi:

"Un prieten ma intreaba zglobiu pe Facebook: ce faci, intri in Miscarea lui MRU ? Am si eu cateva intrebari, dublate de cateva pozitionari clare. Numarul 1: care Miscare ? Numarul 2: cu cine ? In fine: poti merge undeva neinvitat? Cat despre pozitionari, iata-le: Da, e nevoie de o miscare politica mai ampla, cu scopul de a recoagula toate fortele dreptei (ma refer deopotriva la formatiuni politice existente sau la personalitati de dreapta, luate individual). Da, MRU poate juca rolul de catalizator, pentru ca este prim-ministru si pentru ca are nu doar ambitii personale, ci si o viziune sustinuta in timp cu argumente biografice si intelectuale. Da, ma voi implica intr-o asemenea miscare, daca ea va capata corp si chip.

Nu o voi face din afara PDL, ci dinauntrul acestui partid. E o iluzie sa crezi ca PDL - cea mai vasta organizatie politica de dreapta - dispare la comanda USL sau pentru ca un numar de bloggeri intransigenti viseaza la Alba ca Zapada. PDL nu e nici imaculat, nici condamnat. Are potential de reforma si bilant de partid reformator, care nu s-a temut sa tina calea dreapta in plina furtuna a crizei economice.

Privit cu spirit critic moderat, PDL a stat si sta de partea buna a baricadei. Ca a comis greseli prin omisiune sau erori de comunicare nu se poate nega. Insa are destui oameni de calitate pentru a-si asigura un viitor decent in batalia pentru dezvoltarea Romaniei si consolidarea unei democratii functionale. Acesti oameni vor contribui la evolutia corecta a PDL. Si la Miscarea lui MRU, daca MRU intelege, cum declara aseara, ca nu poate nimic de unul singur. "