Vicepresedintele PDL Traian Igas a declarat, joi, referitor la trecerea Mihaelei Popa de la PDL la PNL ca "orice parlamentar care paraseste partidul poate fi considerat o pierdere" si a apreciat ca nu exclude ipoteza ca reprezentantii PDL si Popa sa se regaseasca "intr-o noua structura de dreapta", informeaza Mediafax.

Traian IgasFoto: Agerpres

"Nu exclud o ipoteza, si anume ca doamna Popa si noi sa ne regasim intr-o noua structura de dreapta, cunoscand-o de dreapta", a declarat Traian Igas pentru agentia de presa citata.

Vicepresedintele PDL a mai declarat pentru Mediafax, referitor la pierderea majoritatii in Senat, ca oricum actuala legislatura este compromisa prin boicotul USL.

Traian Igas a precizat ca o cunoaste destul de bine pe Mihaela Popa, deoarece amandoi au facut parte din grupul parlamentar al PDL din Senat, si ca aceasta este o persoana "cu expertiza in zona educatiei".

"Am avut o colaborare buna cu domnia sa, dar din acest moment, in conditiile in care a trecut la PNL, suntem adversari politici. Orice parlamentar care paraseste partidul putem spune ca e o pierdere, dar important pentru noi e sa ne mobilizam astfel incat sa privim catre viitor, si nu spre trecut", a adaugat Traian Igas.

Democrat-liberalul a apreciat ca activitatea Parlamentului este compromisa pana la finalul actualei legislaturi. "In opinia mea, in conditiile in care cei din USL continua sa boicoteze lucrarile Camerei Deputatilor si Senatului ramanand in acea greva parlamentara, activitatea in Parlament pentru aceasta legislatura, din pacate, o vad compromisa", a spus Traian Igas.

Mihaela Popa, senator de Iasi cunoscuta ca apropiata de Sorin Frunzaverde, a demisionat joi din PDL si urmeaza sa se inscrie in PNL. Prin plecarea lui Popa, Opozitia a obtinut majoritatea in Senat - 67 de voturi in timp ce Puterea are 65.