Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca se considera in continuare membru al PNL, partid din care s-a autosuspendat, adaugand ca nu a renuntat la autosuspendare pentru ca "nu si-a pus problema inca" si i-a transmis un mesaj liderului liberal: "Domnule presedinte Crin Antonescu, va rog sa ma invitati la o sedinta a Biroului Politic al PNL".

  • "Noi nu invitam la BPC membri simpli si cu atat mai mult autosuspendati! Sa depuna o cerere de reinscriere in partid, sa isi dea demisia din functia de prim-ministru si poate il invitam", i-a raspuns presedintele PNL, intr-o declaratie pentru pesurse.ro.

Mihai Razvan Ungureanu a vorbit miercuri seara si despre relatia cu Victor Ponta: "Am incercat si aseara (marti seara - n.red) sa dau de domnia sa (Victor Ponta - n.red) dar nu am reusit, era la o emisiune. L-am cautat la telefon pentru ca, pe 25 aprilie, cand se implinesc sapte ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE, ne viziteaza presedintele Consiliului European, iar speranta mea a fost sa mearga in Parlament si sa se adreseze pe teme legate de Europa".

Referindu-se la apartenenta sa la un partid, Ungureanu a declarat, miercuri seara, ca "Cred ca acolo unde ma gasesc in acest moment, la interesectia intereselor partinice, am mult mai multa cadere sa pot oferi raspunsuri la teme de interes national. In momentul de fata, refuzandu-mi orisice critica la adresa unui partid politic ca atare, indeplinesc foarte bine definitia mea de premier independent. Independet politic fata de partidele aflate in arcul de guvernare si fata de partidele aflate in opozitie."

Mihai Razvan Ungureanu a vorbit si despre Victor Ponta si revenirea opozitiei in Parlament: "Am incercat si aseara (marti - n.red.) sa dau de domnia sa (Victor Ponta-n.red.), dar nu am reusit, era la o emisiune. L-am cautat la telefon pentru ca, pe 25 aprilie, cand se implinesc sapte ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE, ne viziteaza presedintele Consiliului European, iar speranta mea a fost sa mearga in Parlament si sa se adreseze pe teme legate de Europa".

Mihai Razvan Ungureanu a aratat ca este necesar ca opozitia si puterea sa fie prezente din nou in Parlament.

"Aseara (marti seara - n.red.) m-a sunat. N-am vrut sa-i raspund, pentru ca seara raspund doar la prieteni. La altii nu raspund, si nu e vorba de domnul Ungureanu, ci de oricine. Evident ca eu nu-l sun inapoi pe Ungureanu, dar nici el nu m-a cautat", a declarat Victor Ponta, la Romania Tv.