Deputatul Mihail Boldea, aflat in arest, va primi indemnizatia de parlamentar, a stabilit miercuri Comisia juridica a Camerei Deputatilor, care a mai decis ca acesta nu va mai beneficia de suma forfetara, diurna de sedinta sau de masina de la Parlament, informeaza Mediafax.

"Boldea va primi doar indemnizatia de parlamenatr, atat si nimic mai mult. Asta pentru ca ne obliga Statutul (deputatilor si senatorilor-n.r.) in momentul de fata. Toate celelalte drepturi ii sunt suspendate", a precizat presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda (PDL).

Buda a spus ca decizia Comisiei in cazul lui Boldea este similara cu cea in cazul lui Catalin Voicu, un alt senator arestat in urma cu cativa ani.

"Boldea nu va primi suma forfetara, diurna de sedinta, nici masina, nimic din ceea ce inseamna o activitate sa presupuna prezenta domniei sale efective in Parlament", a explicat Buda.

El a mai spus ca potrivit actualului Statut al senatorilor si deputatilor nu poate fi suspendata indemnizatia de parlamentar.

"Nu poti sa suspenzi indemnizatia pe actualul Statut, urmeaza ca Comisia pentru Statut sa ia in discutie aceasta chestiune intr-o sedinta optima si sa propuna modificarea Regulemantului", a adaugat Daniel Buda.

Decizia Comisiei juridice a Camerei privind Cazul Boldea a fost luata in absenta presei, care a fost invitata de presedintele Comisiei sa astepte hotararea pe holul Parlamentului.

Potrivit Agerpres, presedintele Comisiei juridice a mentionat ca s-a dezbatut si situatia deputatului Virgil Pop, iar in cazul sau lucrurile sunt mai simple, in sensul ca acesta a fost condamnat definitiv si a fost decazut, prin sentinta, din drepturile electorale, prin urmare nu poate sa primeasca nimic din drepturile de parlamentar.

Mihail Boldea ramane in arest, dupa ce Completul de cinci judecatori al instantei supreme a respins, miercuri, recursul deputatului impotriva deciziei de respingere a cererii lui de eliberare sub control judiciar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, in 11 aprilie, cererea deputatului galatean Mihai Boldea de a fi eliberat conditionat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat.